Med skilt i lasten – Gamle Oksøy på tokt

Skrevet av

Fyrmuseets og museumsskip MS Gamle Oksøy gjennomfører sommeren 2017 et tokt langs hele kysten. Lindesnes fyrmuseum og Kystverkmusea setter opp skilt på 34 freda fyrstasjoner. Her kan dere følge skipet på på kartet.

 


Toktet begynte kl 20.00 fredag den 14. juni og skal vare en måneds tid. På turen skal skal fartøyet innom 34 fyrstasjoner og sette opp informasjonsskilt. Den første fyrstasjonen var Eigerøy fyr og den siste blir Bøkfjord helt øst i Finnmark. I Kirkenes snur Gamle Oksøy og går sørover igjen.

Underveis har fartøyet deltatt på noen arrangement. Først og kanskje viktigst var Forbundet KYSTEN’s landssevne i Kristiansund 20 – 23. juli. Deretter kan vi nevne Kulturdugnaden i Gamvik, Sildajazz i Haugesund, Skalldyrfestivalen i Mandal og til slutt legger skipet seg i Arendal som overnattingsalternativ for museumsfolk  under Arendalsuka.

Under toktet har det daglig blitt laget en ny film som har blitt lagt ut på Kystverkmuseas facebookside. Filmene er laget av filmskaperen Jan Robert Jore, som i flere år har samarbeidet med Lindesnes fyrmuseum og Kystverkmusea, blant annet om www.kystreise.no. Det har vært en enorm interesse for filmene fra toktet og mange som aldri før har hørt om Kystverkmusea, Kystreise eller Gamle Oksøy har fulgt med. Tilsammen ble det produsert 18 filmer og alle er tilgjengelige på Kystreise.no

 

 

MS Gamle Oksøy
Geita fyrstasjon
Gamle Oksøy ligger ved Ytterøyane fyr
Feistein fyr med blomster i forgrunnen
Gamle Oksøy ved kai i Kristiansund
Gå tilbake til nyhetsoversikt