Dagen for musikk på Lindesnes Fyr.

Skrevet av

Knabenmusik Meersburg ble grunnlagt i 1953 og har utviklet seg til å bli en kulturell størrelse i byen. Denne «skolen» i Meersburg utdanner musikere og det er som i våre korps, unge kommer inn i den ene enden og eldre gutter forlater korpset i den andre enden. Som regel holder de på til rundt 18 år.
Dette korpset holder høy standard, det fikk vi høre på den lille huskonserten de hadde her på fyret. Selv i nordvest stiv kuling og med store problemer med å få noter og notestativ til å holde seg på plass, klarte guttene å levere en flott konsert.
De er nå på besøk hos Mandal Guttekorps og spiller konserter i Mandal.

KORPSETS HJEMMESIDE.

VERTSKORPS – MANDAL GUTTEKORPS

Senere på kvelden kom det to damer med uvanlig store håndvesker. Den andre konserten denne dagen skiller seg litt fra korpsmusikk, men jeg må si det var en spesiell opplevelse med musikk fra to harper i vinden her på Fyret.
På den liten harpe: Kirsten Falch, musiker og skribent fra Kristiansand
På stor harpe: Marie Wabnitz, Oslo. Kirsten presenterer henne som musiker og harpeterapeut.
De er harpevenninner og møttes på fyret for å spille litt sammen. Kirsten kjøpte den store harpa, «Manjula», av Marie for 1 1/2 år siden, og nå hadde vi lyst til å møtes igjen, siden Marie var på Lindesnes noen dager. Marie hadde med seg sen lille reiseharpa si, og så improviserte vi sammen på hverandres harper.

MARIES FACEBOOKSIDE.

KIRSTENS FACEBOOKSIDE

 

Gå tilbake til nyhetsoversikt