IMAGE IN MY MUSIC på Lindesnes fyr!

Skrevet av

Nylig flyttet den internasjonalt anerkjente fiolinisten Ragin Wenk-Wolff hjem til Lindesnes etter flere år i USA. Fredag 28. juli vil hun ta med seg publikum på en musikalsk og visuell reise i Fjellhallen på Lindesnes fyr.

Ragin Wenk-Wolff

Hjemme på Våge, bare et par kilometer fra Lindesnes fyr, jobber Ragin med å utvikle et lite kunst- og kultursenter. De siste årene har hun også arbeidet med å utvikle sitt helt spesielle show: IMAGE IN MY MUSIC. Dette karakteriserer hun selv som «Et multi media, multi dimensjonalt konsert-show».

Dette showet kan dere få oppleve i Fjellhallen på Lindesnes fyr fredag 28. juli kl 21.00.

Det blir litt som i de store Hollywoodfilmene, men med motsatt fortegn. I filmen er musikken med å få frem stemningen i det som skjer. I Ragins show er det kvalitetsmusikk for alle og enhver, fremført “live”, som blir forsterket, innpakket i en visuell drømmeverden som vi blir med inn i.

Billetter koster 300 kr for dem over 16 år og 100 kr for dem som er yngre. 

Ragin Wenk-Wolff

“Image in my Music” hadde premiere på Kilden i Kristiansand i 2014, foran et meget begeistret publikum. I showet får man oppleve det Ragin Wenk-Wolff ser i sitt indre når hun spiller på sin Stradivarius fra 1689. Høres det rart ut? Neida.

– Inni mitt hode har musikken farger, former, teksturer og andre bilder, forklarer Ragin som i showet tar oss med på en magisk reise inn i en musikers indre verden. Det blir litt som i de store Hollywoodfilmene, men med motsatt fortegn. I filmen er musikken med å få frem stemningen i det som skjer. I Ragins show er det kvalitets-musikk for alle og enhver, fremført “live”, som blir forsterket, innpakket i en visuell drømmeverden som vi blir med inn i.  Hennes multi-dimensjonale opplevelse av musikken inkluderer farger, former, bilder, teksturer, lys, mørke, tykt, tynt, høyt, lavt, nært, fjernt, gjennomsiktig, solid, skiftende atmosfære og mer.  Ragins multi-mediale konsert-show  kombinerer hennes egen billedkunst med foto- og filmkunst av Kai-Wilhelm Nessler og er produsert av Virtuell-Teater designer Joachim Schamberger.  Vi får samtidig oppleve musikken med hele 6 forskjellige kostymer, som harmonerer i Ragins indre rike med fargene og atmosfæren til hvert nummer i programmet.

Ragin Wenk-Wolff

Ragin Wenk-Wolff  har vokst opp noen kilometer fra Lindesnes fyr. Nå har hun nettopp flyttet tilbake til Norge etter mange år i New York.  Ragin har bak seg alt fra hyppige radio- og TV-opptredener, uroppførelser og CD-innspillinger av violin-konserter komponert for og tilegnet henne, (bl.a. av Johan Kvandal, Ragnar Söderlind, Knut Nystedt)  med orkestre som Royal Philharmonic i London,  – til utstillinger av egen kunst på steder så forskjellige som Paris og Lyngdal, hvor hun samtidig  også ga konserter.

Hennes offisielle debutkonsert i Aulaen i Oslo som 17-åring skapte sensasjon og ble etterfulgt av Debutantprisen og utallige andre priser, solist-opptredener med alle de store norske orkestrene samt i Europa og USA.

Ragin om det å ha synestesi:  “Det er en deilig verden å være i.  Å forklare hvordan det er, blir som å forklare en blind hvordan det er å være seende, eller å forklare en døv hvordan det er å høre.  Det er en ekstra dimensjon som jeg deler med publikum, sier hun.”  – Fædrelandsvennen, 18. september 2013

 

fiolinisten Ragin Wenk-Wolff i sitt show

Når Ragin skal fremføre sitt show i fjellhallen på Lindesnes fyr så har hun med seg pianisten Oddbjørn Stakkeland som akkompagnatør. Stakkeland kommer fra Fjotland i Kvinesdal og har sin musikkutdannelse fra Musikkonservatoriet i Stavanger og Musikkonservatoriet i Kristiansand, og gikk ut derfra med toppkarakterer i klaverspill. Han har en allsidig musikalitet med hovedvekt på klassisk, men behersker også andre sjangre som gospel, ragtime, jazz og pop. Stakkeland har bl.a. vært klaversolist med både Divisjonsmusikken Sørlandet og Forsvarets musikkorps Hordaland. Han har også deltatt på internasjonal duoklaver-weekend i Stavanger. Han har bred erfaring som akkompagnatør og har spilt med flere kjente artister som Silvia Moi, Tine Thing Helset, Helene Bøksle og Heine Totland. Han har også i mange år hatt et samarbeid med sangerinnen Ann-Mari Alexis og komponist, organist og pianist Sverre  Eftestøl.

Ragin Wenk-Wolff

Idé / konsept, produsent, billedkunst, kostymer: Ragin

Virtual theater design, produsent: Joachim Schamberger

Fotograf: Kai-Wilhelm Nessler

Søm: Irene Halvorsen

Medvirkende: Ragin (violin), Oddbjørn Stakkeland (piano)

Varighet:  ca. 60 min. uten pause

 

“Assertive command and sensitive playing”   – The New York Times

 

“She reaches out to the audience’s heart – there are no other musicians who can mesmerize an audience like she does”  –  Hi-Fi Review, Hong Kong

 

“Inviterer publikum inn i sin verden”  –  Fædrelandsvennen

 

“Ragins toner i bilder”  –  Fædrelandsvennen

 

“Endelig klart for Wenk-Wolff i Kilden”  –  Fædrelandsvennen

 

http://www.ragin.no

 

Gå tilbake til nyhetsoversikt