Utstillingene på Lindesnes fyr?

Skrevet av

Utstillinger 2017:
I vår åpningstid kan man oppleve følgende utstillinger:

I Fjellhallen:

Riksveg 1: RV 1 er Fyrmuseets baseutstilling. Denviser bredden i kystens infrastruktur: fyr-, los- og havnevirksomhet, vær, sjøkart, og redningsvesen.

Lys: En utstilling om lyset og dets betydning for oss. Utstillingen har særlig fokus på fyrlys.

Fyrkino: – se egen nyhet/oppslag.

Seks fyrplakater:  I gangen fra RV1 og ned til fyrkinoen henger et av Kystverket og Kystverksmuseas formidlingsprosjekt: 6 plakater med informasjon om fyr-, Los-, og havnevesen med mer. Plakatene er laget for å henges opp på alle fyrstasjoner i Kystverkets eie.

Papirfyrtårn: Den svenske arkitekten Gunnar Silléns samling med fyrmodeller av papir står i  montere i Fjellhallens foaje. Man kan få kjøpt Lindesnes Fyr i papir i Museumsbutikken.

På Fyrstasjonen

I Fyrmesterboligens kjeller finnes utstillingen Neset. Den forteller historien om Lindesnes fyr fra før stasjonen ble opprettet og frem til vår tid. Foreligger også i et teksthefte på norsk, tysk og engelsk. Heftet selges i museumsbutikken.

I Uthuset til fyrmesterboligen finnes to utstillinger. Den ene er Palatia, en utstilling som forteller tragedien rundt senkningen av lasteskipet Palatia noen sjømil øst av Lindesnes 21 okrober 1942. Utstillingen er laget i samarbeid med Stiftelsen Arkivet.

Identity of the soul: Er en forestilling som vises ved hjelp av fem skjermer. Den består av Henrik Ibsens store dikt Terje Vigen og diktet En soldat drømmer om hvite liljer av Mahmoud Darwish. Forestillingen ble opprinnelig laget til Ibsenjubileet i 2006 og den er vist verden over. Den vises på norsk, men på forespørsel kan vi vise den på engelsk eller arabisk. røde uthuset til Fyrstasjonen. Varighet 50 min.

Inne fjellet under toppen finnes det også utstillinger:  Norges Fyr er en permanent fotoutstilling av Rune Nylund-Larsen fra 2009. Her finner du alle fyrene i distrikt Sørøst som strekker seg fra svenskegrensen til Åna Sira, like vest for Lindesnes.

Hvordan  fyr blir til  kan du finne ut i bunkersene syd for maskinhuset. Film av Jan Robert Jore om kunstneren Râmine.

 

I andre bygg:

Fyrenes verden – Verdens fyr Utstilling i serveringstedet Fyrgryta. Fotoutstilling med et knippe av verdens fyr.

KUNST:

Utstillingen Havet med 23 fotografier av Peter Lukas åpner 2 september og vil henge til og med påsken 2018

Kysthorisonter  v/ Ole Ertzeid . Salgsutstilling med litografier som henger frem til 17 september.

Ramine – Skulpturer på området av «Kystkulturens konditor» Ramine. Inne i fjellet finnes også en spennende film om «fyrskulpturene» Den som leter finner…

I Baugen : Salgsutstilling med fotografier og kunst fra Lindesnes fyr og området av lokale eller inviterte kunstnere. Siden butikken har form av en båt kaller vi Minigalleriet iBaugen.

Mer info ?
Bygningene er skiltet. Brosjyren du får med billetten i Museumsbutikken  har et godt oversiktsbilde på baksiden. Det er  merket med bygningenes navn. .

Klarer du ikke å velge kan du  spørre etter en spå i Museumsbutikken?

http://www.kystreise.no

Når du ikke er på Lindesnes kan du få gode opplevelser og kunnskap på www.kystreise.no eller på coastlight.net

Lindesnes, VA Tusenårssted, Kystverkets eldste fyrstasjon. Lindesnes Fyrstasjon
Gå tilbake til nyhetsoversikt