FYRETS DAG Søndag 26.februar på Lindesnes fyr:

Skrevet av: alex@webcode.no den 20/2/2017

FYRETS DAG Søndag 26.februar på Lindesnes fyr:

Facebooktwittermail
Vi belyser fremtiden med glimt fra fortiden – ja, på Fyrets Dag har vi invitert Ansgar Gabrielsen til å reflektere over etableringen av Stiftelsen Lindesnes fyr, og den nye direktøren, Knut Baar, legger frem tanker om tiden som kommer.
Fyrets Dag er i utgangspunktet en markering av at Lindesnes fyr, som landets første fyrstasjon, ble etablert for 361 år siden. Denne gangen retter vi oppmerksomheten mot at Stiftelsen Lindesnes fyr er 25 år. Tidligere statsråd og Lindesnesordfører Ansgar Gabrielsen og forhenværende direktør ved Lindesnes fyrmuseum, Jo van der Eynden, deler erfaringer fra tiden som er gått. Jo’s etterfølger, Knut Baar, vil legge frem tanker om tiden som kommer, og har invitert gjester fra nasjonalt, regionalt og lokalt nivå til diskusjon og ideutveksling.
Leder av Stortingets transportkomité, Åse Michaelsen, kommer med sine forventninger til fyrmuseet – som også har rollen som sentralledd i Kystverkets etatsmuseum. Lindesnesordfører, Janne Fardal Kristoffersen, vil dele sine planer for et kreativt samarbeid på sydspissen.

Arrangementet kan skilte med kunst- og kulturinnslag på øverste hylle: Ragin Wenk-Wolff spiller og billedkunstner Ole Ertzeid tar oss med i hans kystlandskap. Begge kommer rett fra suksess i New York.

Vi stopper ikke der, for vi vil også høre hva Vest-Agdermuseets styreleder, Toril Runden, så vel som fyrets nærmeste nabo, August Fjeldskår, tenker om mulighetene på fylkets tusenårssted. Vi håper på å fylle Fjellhallen, og har et nytt spennende konsept i erme, da vi samler noen av innlederne til debatt i fri dressur «I en sofa på fyret».
Skrevet av: Arrangementsansvarlig Direktør Knut Baar
Fyrets dag 2017
Gå tilbake til nyhetsoversikt